Parmezános sült sárgarépa recept

250 g sárgarépa
2 ek napraforgó olaj
1 gerezd fokhagyma
10 g parmezán sajt (3 ek. frissen reszelt)
0.5 teáskanál provence-i fűszerkeverék
2 ek zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A Parmezános sült sárgarépa elkészítési módja:
A sárgarépát meghámozzuk, hosszában elfelezzük, majd négybe vágjuk. Egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát és az olajat, jól elkeverjük. A parmezánt elkeverjük a morzsával és a fűszerkeverékkel, a sárgarépára szórjuk, és összekavarjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. jan. 18. 05:44
A parmezános sült sárgarépa elkészítési módja és hozzávalói.