Zelleres burgonyapürépüré recept
A Zelleres burgonyapürépüré hozzávalói:80 dkg bugonya
20 dkg zellergumó
4 dl tej
só
30 g vaj
szerecsendió
1 cs.petr. zöld vagy zeller zöld
A Zelleres burgonyapürépüré elkészítési módja:
A zellert, és a krumplit meghámozzuk, megmossuk, és mindkettőt 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Felöntjük a hideg tejjel , ízlés szerint sózzuk, és fedő nélkül (erősen habzik, könnyen kifut a tej!), gyakran megkeverve 15-18 percig, vajpuhára főzzük – a leve teljesen elfő! Krumplinyomón áttörjük a zeller-krumpli kevréket, hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint sót és frissen reszelt szerecsendiót, végül habosra keverjük, és mélyebb tálba szedjük. Tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel vagy zellerzöldjével. Sültek és rántott húsok kíváló körete.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. jan. 9. 23:47
A zelleres burgonyapürépüré elkészítési módja és hozzávalói.