Bolognai palacsinta recept
A Bolognai palacsinta hozzávalói:2 főre
8 db palacsinta
40 dkg darált sertés -/ pulykahús
1 nagy paradicsomkonzerv
1 nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
olívaolaj
só
bors
tálaláshoz:
2 kis doboz tejföl
reszelt sajt
A Bolognai palacsinta elkészítési módja:
.Elkészítjük a palacsintát a szokásos módon. 2.Az olívaolajat felhevítjük, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Megdinszteljük, majd beleöntjük a paradicsomkonzervet, a zúzott fokhagymát, és fűszerezzük. Fél óráig, lassú tűzön, lefedve összefőzzük. 3.Mikor kész van, belerakjuk a darált húst, és puhára főzzük. 4.A palacsintákon elosztjuk egyenlően a mártást, és negyedekbe hajtjuk. 5.Tálalásnál tejfölt öntünk a tetejére, és megszórjuk reszelt sajttal.
Ha lehetséges, akkor próbáljunk meg friss bazsalikomot beszerezni, ebből kevesebb kell, és intenzívebb az íze.
Én először a szárított formáját használtam, és az egész tasakkal bele kellett öntenem, hogy érezhető legyen az íze.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. ápr. 18. 16:35
A bolognai palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.