Az én kedvenc mediterrán salátám recept
5 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
240 kcal
16,2
4,8 gramm
1 csomag mozzarella sajt
1 marék ruccola saláta
2 szem paradicsom
só
frissen őrölt feketebors
fokhagymás olivaolaj
balzsamecet (elhagyható)
Az én kedvenc mediterrán salátám elkészítési módja:
A parit és a sajtot karikákra szeletelni, a ruccolát csakúgy lazán megszaggatni, az egészet sózni, borssal megszórni és nyakonönteni olivaolajjal, ízlés szerint balzsamecettel megbolondítani.
Jókora adag lesz belőle és szép színes, ami már önmagában jókedvre derít.
Én mindig készítek itthon fűszeres olivaoljat, teszek bele szemesborsot, kakukkfüvet, bazsalikomlevelet, rozmaringágat, fokhagymát, esetleg chilipaprikát. Nagyon finom lesz és sokáig eláll. Húsokhoz, pácokhoz és salátákhoz kítünő társítás.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: boglar69, 2008. febr. 16. 23:16
Az én kedvenc mediterrán salátám elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.