Padlizsános csirkesaláta recept
A Padlizsános csirkesaláta hozzávalói:40 dkg csirkemell
1 db padlizsán
5 ek olívaolaj
3 g fokhagyma
1 db póréhagyma
2 ek méz
1 ek balzsamecet
5 dkg tökmag
5 dkg fenyőmag
5 dkg napraforgómag
1 cs vegyes saláta
só, bors .
A Padlizsános csirkesaláta elkészítési módja:
A padlizsánt kockára vágjuk, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, a fokhagymákat, majd sóval, borssal, ízesítjük. Egy kis tálban összekeverjük a mézet, az olívaolajjal, majd sóval és őrölt borssal ízesítjük. A salátaleveleket összetépkedjük, ráöntjük a mézes olívaöntetet, meglocsoljuk balzsamecettel, és hozzáadjuk a finomra vágott pórét. A tök-, fenyő-, és a napraforgómagokat mozsárban durvára törjük, serpenyőben megpirítjuk, és a salátalevelekre szórjuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2008. jan. 17. 21:15
A padlizsános csirkesaláta elkészítési módja és hozzávalói.