Fokhagymás csirkemell chilis tésztával recept
A Fokhagymás csirkemell chilis tésztával hozzávalói:2 személyre:
1 egész csirkemell filé
15 dkg csavart kagyló
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
3 ek. házi édes chilidzsem vagy 4-5 ek. édes chiliszósz
2 ek. sűrített paradicsom
só
bors
A tálaláshoz kevés chilidzsem és vékony karikára vágott zsenge póréhagyma.
A Fokhagymás csirkemell chilis tésztával elkészítési módja:
A csirkemellet ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megfuttatjuk rajta a félbe vágott fokhagymát. Ha kezd illatozni, kivesszük, majd a fokhagymás olajban -kezdetben fedő alatt- aranybarnára sütjük a csirkemellet. Ha kész, kivesszük, melegen tartjuk. Míg a hús sül, kifőzzük a tésztát és leszűrjük. A hús visszamaradt szaftjához tesszük a chilidzsemet, sűrített paradicsomot, szükség szerint 1-2 evőkanálnyi vizet és felforraljuk. Rátesszük a tésztát, alaposan átforgatjuk a szószban, majd tányérokra halmozzuk. A tészta tetejére fektetjük a fokhagymás húst. Kevés chilidzsemet kanalazunk rá és megszórjuk hagymakarikákkal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. júl. 29. 10:20
A fokhagymás csirkemell chilis tésztával elkészítési módja és hozzávalói.