Spárgával tűzdelt csirkemell sajtmártásban recept
A Spárgával tűzdelt csirkemell sajtmártásban hozzávalói:
4 személyre:
4 db fél csirkemell,
12 db spárga,
8 kis gerezd fokhagyma,
5-6 szelet bacon,
10 dkg márványsajt,
3 dl tejszín,
1 evőkanál parmezán,
só,bors,olívaolaj,vaj.
A Spárgával tűzdelt csirkemell sajtmártásban elkészítési módja:
A melleket hegyes, éles késsel felszúrjuk ,majd megtöltjük a megtisztított spárgákkal. Sózzuk,borsozzuk.Néhány perc alatt elősütjük olívaolaj,és vaj keverékén.Ezután tűzállótál aljára fektetjük a baconszeleteket,rátesszük a megsütött húsokat.Sajtmártáshoz a tejszínt fazékba öntjük,beletördeljük a márványsajtot és a parmezánt.Kis lángon addig főzzük míg a sajtok elolvadnak.A mártást a húsokra öntjük,a tetejére 1-1 paradicsomkarikát is tehetünk. 15-20 percig lefedve sütjük,majd megpirítjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. márc. 9. 07:03
A spárgával tűzdelt csirkemell sajtmártásban elkészítési módja és hozzávalói.