Fűszeres sertésborda recept
A Fűszeres sertésborda hozzávalói:8 szelet rövidkaraj1 evőkanál olaj
1 teáskanál mustár
1,5dl. fehérbor
2 gerezd összezuzott fokhagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyem
1 evőkanál hagymakrém
néhány szál kapor
só
fűszervaj hozzávaloi
10dkg. vaj
1 csokor petrezselyem
fél csokor snidling
kapor
kevés só
A Fűszeres sertésborda elkészítési módja:
A hust kiklofoljuk, az olajat összekeverjük a mustárral a borral a hagymakrémmel, a fokhagymával és a zöldfűszerekkel. bekenjük vele a karajszeleteket és egy napig a hütőben állni hagyjuk. Másnap a hússzeleteket roston vagy kevés olajon megsütjük. Forró tálra félig egymásra fektetjük, és mindegyik egy-egy jókora darab fűszeres vajat teszünk ami a tányérokon szépen ráolvad. Aszalt szilvás párolt rizzsel tálaljuk A füszeres vajhoz a hozzávalokat összekeverjük henger alakuvá formálva hütőszekrényben hagyjuk megdermedni. Vizes késel korongokat vágunk belőle és ezt tesszük a forró husra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ana60, 2007. okt. 9. 18:01
A fűszeres sertésborda elkészítési módja és hozzávalói.