Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Hamis vesevelő (legalább 10 fő adagja) recept

Hamis vesevelő (legalább 10 fő adagja) recept

A Hamis vesevelő (legalább 10 fő adagja) hozzávalói:
Tojás 20 db
Karfiol (tisztított) 2,00 kg
Étolaj 0,10 l
Vöröshagyma 0,20 kg
Fűszerpaprika 0,01 kg
Petr. zöldje 1 cs.
Konyhasó 0,02 kg


A Hamis vesevelő (legalább 10 fő adagja) elkészítési módja:
A felmelegített olajon a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. A tűzről levéve, ha egy kicsit hűlt, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverve, kevés vizet aláöntve fedő alatt pár percig pároljuk, majd zsírjára sütve hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, megsózzuk, jól átforgatjuk, kevés vizet aláöntve, ha szükséges, pótolva - fedő alatt - puhára pároljuk. A megpuhult karfiolt zsírjára sütjük, majd ráöntjük az enyhén sózott felvert tojásokat, elkeverjük és rántotta sűrűségűre sütjük. Frissen vágott petrezselyemzöldjével meghintve, egytálételként tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A hamis vesevelő (legalább 10 fő adagja) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook