Sült tarja krumplitakaró alatt recept
A Sült tarja krumplitakaró alatt hozzávalói:2 kg burgonya
2 közepes fej vöröshagyma
60 dkg sertéstarja
sertéssült fűszerkeverék ízlés szerint
1 db tojás
175 g tejföl
100 g reszelt sajt
A Sült tarja krumplitakaró alatt elkészítési módja:
A húsokat besózzuk, és ízlésünk szerint befűszerezzük (én most sertéssült fűszerkeveréket használtam), és félretesszük. A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, és egy nagy tepsibe (én gáztepsit használtam) lefektetjük a krumplikarikákat annyit, amennyi szépen elfedi az alját. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a karikára vágott hagymát, erre pedig szépen elfektetjük a tarjaszeleteket. Majd megint egy réteg karikára vágott krumplival befedjük a húsokat, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt kikeverjük a tojással, és a krumpli tetejét bekenjük vele. Reszelt sajtot szórunk rá. Fóliával lefedve, betesszük a sütőbe, kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha megpuhult a hús és a krumpli, fólia nélkül megpirítjuk kb. 15 perc alatt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. dec. 2. 05:19
A sült tarja krumplitakaró alatt elkészítési módja és hozzávalói.