Töltött karaj sárgarépafelfújttal recept
A Töltött karaj sárgarépafelfújttal hozzávalói:20 dkg puha sajt (pl. pizzamozzarella)
3-4 szál sárgarépa
0,5 kg sertés karaj
2 tojás
liszt, só olaj
A Töltött karaj sárgarépafelfújttal elkészítési módja:
Sós vízben megfőzöm a szeletekre vágott répát. A karajszeleteket kicsit kiütögetem, a sajtból vastagabb szeleteket vágok, a húsra helyezem, majd összehajtom a húst. Ahhoz, hogy sütéskor a hús ne nyíljon szét, és ne folyjon ki a sajt, a batyuk széleit körbeütögetem. Mikor betöltöttem az összes hússzeletet, megsózom és félreteszem őket. Köret: a megfőtt répát leszűröm és 2-3 másodpercig turrmixolom, majd habszifonba kanalazom a masszát. Szórok bele 2 evőkanálnyi lisztet, ¼ teáskanálnyi sót, öntök hozzá 1 evőkanál olajat és 2 tojásfehérjét. Belecsavarom a szifonba a patront, összerázom, és hagyom kicsit pihenni. Kiolajozok, kilisztezek egy muffinformát, vagy más alkalmas edényt, majd a szifonból a formába töltöm a sárgarépa habot és kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Egy serpenyőbe olajat öntök, és mikor már kellően forró a zsiradék, belerakom a hússzeleteket. Pár perc alatt elősütöm az egyik oldalukat, majd megfordítom. A húsra öntök kb. 1 dl vizet, majd lefedve 3-4 perc alatt készre párolódik a hús. Az idő leteltével megfordítom a karajszeleteket, és a másik oldalukon is megsütöm. Kiborítom a répafelfújtat, melléhelyezem a hússzeleteket.
Kicsit macerás, de mennyei.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. dec. 1. 06:40
A töltött karaj sárgarépafelfújttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.