Gombaleves cérnametélttel recept
30 perc
A Gombaleves cérnametélttel hozzávalói:
30 dkg erdei gomba
(sárga rókagomba, mezei szegfűgomba, gyűrűs tuskógomba, stb.) 1 közepes fej vöröshagyma
1 fakanálnyi sertészsír (étolaj)
só
(vagy ételízesítő) cérnametélt
A tálaláshoz: 1 csokor petrezselyemzöld.
A Gombaleves cérnametélttel elkészítési módja:
A forró zsiradékon (étolajon) a felaprított vöröshagymát megdinszteljük, kevés sóval megszórva. Ha a hagyma aranysárgára pirult a felszeletelt gombát beletéve tovább pároljuk, és a végén zsírjára sütjük. Felöntjük kv 1,5 liter vízzel, utánaízesítjük sóval (vagy 1,5 evőkanál ételízesítővel) és lefedve lassú tűzön főzzük. Ha minden megpuhult, ízlés szerint hozzáadjuk a cérnametéltet és pár perc múlva lehúzva a tűzről, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2014. júl. 2. 06:07
A gombaleves cérnametélttel elkészítési módja és hozzávalói.