Tojásos gombapaprikás recept
30 perc
A Tojásos gombapaprikás hozzávalói:
50 dkg gomba
5 db főtt tojás
1 nagy hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, majoranna, 2 babérlevél
fél pörköltkocka
1 dl tejföl
1 kk étkezési keményítő vagy liszt
2 ek olaj
A Tojásos gombapaprikás elkészítési módja:
A hagymát kockára, a gombát szeletekre vágjuk, a fokhagymát lereszeljük és az olajon megpároljuk az egészet. Ekkor sózzuk, a fűszerekkel ízesítjük, megszórjuk a pirospaprikával, 1 dl vízzel felöntjük és kb 10 percig főzzük. Beledobjuk a pörköltkockát is, meg a tojáskarikákat is és ezzel is 5 percig rotyogtatjuk, majd tejfölös habarással sűrítjük. Aki szereti csípős csilit is szórhat rá. Én főtt tésztával vagy nokedlivel szeretem, de Hamlet-tel is fogyasztható, ha diétán vagyunk! Elképesztően finom az egyszerűségéhez képest!
Ha többféle gombából csinálod, még jobb lesz!
Ha nem fogyasztod körettel, akkor isteni recept szénhidrátszegény diétához is! Olyankor Hamlet és valami fincsi savanyúság dukál mellé!
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Timancs, 2010. febr. 25. 14:53
A tojásos gombapaprikás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.