Mediterrán sült paprika saláta recept


3 nagy különböző színű kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
só, bors, majoranna, pici édesítőszer
3 ek borecet
10-15 szem fekete olívabogyó
A Mediterrán sült paprika saláta elkészítési módja:
Először a paprikákkal foglalkozunk, amiket forró sütőbe tolva feketés-hólyagosra sütünk. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy nejlonzacskóba tesszük a paprikákat, a zacsi száját lezárjuk, hogy a gőzben leválhasson a héjuk, melyet kb fél óra múlva könnyedén lehúzhatunk. A paprikák húsát felcsíkozzuk, egy tálba tesszük, majd elkészítjük az öntetet. Az olajat, ecetet, a zúzott fokhagymát és az ízesítőket összekeverjük, a paprikára öntjük, rászórjuk az olívabogyót és jól behűtjük, hogy az ízek összeérjenek. Én pirítósra téve szoktam élvezni ezt az ételt, de grillhúsok társaként is tökéletes.
A paprikák színe csak a látvány kedvéért fontos, készítheted egyszínűből is.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Timancs, 2010. jan. 12. 13:48
A mediterrán sült paprika saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.