Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kínaikel krémleves recept

Kínaikel krémleves recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Kínaikel krémleves hozzávalói:
1 fej kínai kel
1 fej hagyma vagy fél szál póré
3 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
só, bors, petrezselyemzöld


A Kínaikel krémleves elkészítési módja:
A kínai kelt felszeleteljük a torzsarész nélkül és annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. A hagymát és fokhagymát is felaprítjuk, a leveshez adjuk,sózzuk, borsozzuk és 20 perc alatt teljesen puhára főzzük. A tűzről levéve merülőmixer segítségével teljesen homogénné turmixoljuk, majd a tűzre visszatéve a deci tejszínnel és az aprított petrezselyemmel finomítjuk. Utána ízesítünk és máris tálalhatjuk pirítóssal, apró mozzarella golyókkal, reszelt füstölt sajttal, bármivel ami jól esik. Liszt egyáltalán nem kell bele, a krémesre turmixolt zöldségek jó állagot biztosítanak.

Ha sok vízzel készítettük és nem lett elég krémes, a tejszínhez 1 ek keményítőt keverhetünk nyugodtan.
Ezért inkább kevesebb vízzel készítsük, mert a kel nagyon összeesik.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kínaikel krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook