Tojásos camembert krém recept
10 perc
Szénhidrátszegény
A Tojásos camembert krém hozzávalói:
1 Camembert sajt
3 főtt tojás
2 db közepes csemege uborka
2 szál újhagyma
3-4 ek majonéz
1-ek tejföl
5 dkg olvasztott vaj
só, bors, petrezselyem
A Tojásos camembert krém elkészítési módja:
Előkészítünk egy aprítógépet és beletesszük a főtt tojásokat, a csemege uborkát, az újhagymát, a petrezselyemzöldet és a kérgétől megfosztott camembert sajtot. Próbáljuk minél vékonyabban hámozni, az sem baj ha marad rajta valamennyi nemespenész ruha. Ráöntjük az olvasztott vajat, hogy a turmix könnyebben dolgozhasson és összedaráljuk úgy, hogy apró darabos legyen. Nem kell homogén elegynek lennie. Ekkor áttöltjük egy üvegtálba és elkezdjük ízesíteni a fűszerekkel, a majonézzel és a tejföllel. Mindig csak egy két kanállal adjunk hozzá, ne legyen folyós állagú és a keverés közbeni kóstolás is fontos, hogy saját ízvilágunknak megfelelő kencét kapjunk. 1-2 órára behűtjük, hogy az ízek összeérjenek és pirítóssal, zöldségekkel fogyasztjuk! Nagyon jó mártogatósnak is, ha zöldséghasábokkal tálaljuk!
Én mediterrán fűszerezésű President Camambert sajttal készítettem, de natúr változatból is finom, hiszen teszünk hozzá fűszereket.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Timancs, 2011. okt. 20. 14:22
A tojásos camembert krém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.