Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Karalábés húsosfazék recept

Karalábés húsosfazék recept

Elkészítési idő 100 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Karalábés húsosfazék hozzávalói:
2 fej karalábé+ a zsenge levelei
50 dkg sovány sertéscomb
1 fej hagyma
2 db leveskocka
2 ek olaj
só, bors, petrezselyem
1-1 dl tejföl és tejszín, egy kanál liszt
ízlés szerint galuska ( így már nem szh szegény )


A Karalábés húsosfazék elkészítési módja:
A húst felcsíkozzuk, a hagymát felkockázzuk, a karalábét meghámozzuk és a húshoz hasonló csíkokra daraboljuk. Az olajon megfuttatjuk üvegesre a hagymát, majd rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük, Ekkor sózzuk, borsozzuk, egy dl vizet aláöntünk és így pároljuk félpuhára, ami kb 60 perc. Ha már ebben a fázisban vagyunk, jöhet a karalábé, amit kb 5 percig együtt párolunk a husival, majd kb 1-1,5 l vízzel felöntjük a ragunkat, beledobjuk a leveskockát, újra borsozzuk és kb 25 perc alatt puhára főzzük a levesben valókat. A tejszín-tejföl keveréket simára habarjuk a liszttel, egy merőkanál forró levessel jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a többi leveshez és egy percig forraljuk, hogy a liszt íze ne érződjön. Rászórjuk a frissen aprított petrezselyemzöldet és a karalábé zsenge leveleit szintén felaprítva, de ezzel már nem főzzük tovább. Pár perc pihentetés után máris tálalhatjuk ezt a gazdag, telt ízű levest. Aki szereti, galuskával is készítheti, de így már elveszti szénhidrátszegény jellegét!

Ezt a levest még olyan ismerősöm is falta, aki nem szerette a karalábét!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A karalábés húsosfazék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook