Karalábés húsosfazék recept



2 fej karalábé+ a zsenge levelei
50 dkg sovány sertéscomb
1 fej hagyma
2 db leveskocka
2 ek olaj
só, bors, petrezselyem
1-1 dl tejföl és tejszín, egy kanál liszt
ízlés szerint galuska ( így már nem szh szegény )
A Karalábés húsosfazék elkészítési módja:
A húst felcsíkozzuk, a hagymát felkockázzuk, a karalábét meghámozzuk és a húshoz hasonló csíkokra daraboljuk. Az olajon megfuttatjuk üvegesre a hagymát, majd rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük, Ekkor sózzuk, borsozzuk, egy dl vizet aláöntünk és így pároljuk félpuhára, ami kb 60 perc. Ha már ebben a fázisban vagyunk, jöhet a karalábé, amit kb 5 percig együtt párolunk a husival, majd kb 1-1,5 l vízzel felöntjük a ragunkat, beledobjuk a leveskockát, újra borsozzuk és kb 25 perc alatt puhára főzzük a levesben valókat. A tejszín-tejföl keveréket simára habarjuk a liszttel, egy merőkanál forró levessel jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a többi leveshez és egy percig forraljuk, hogy a liszt íze ne érződjön. Rászórjuk a frissen aprított petrezselyemzöldet és a karalábé zsenge leveleit szintén felaprítva, de ezzel már nem főzzük tovább. Pár perc pihentetés után máris tálalhatjuk ezt a gazdag, telt ízű levest. Aki szereti, galuskával is készítheti, de így már elveszti szénhidrátszegény jellegét!
Ezt a levest még olyan ismerősöm is falta, aki nem szerette a karalábét!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Timancs, 2010. júl. 1. 11:08
A karalábés húsosfazék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.