Füstölthús leves recept
20 perc
A Füstölthús leves hozzávalói:
kifőzött füstölt hús leve
2 db tojássárgája
1 pohár tejföl
maradék füstölt hús
zsír (olaj)
liszt
pirított kenyérkockák
A Füstölthús leves elkészítési módja:
A kifőzött füstölt hús vagy sonka levét ízlés szerint felhígítjuk vízzel. Ezt követően aranysárga rántást készítünk, feleresztjük a lével és felforraljuk. Közben a tojássárgáját elkeverjük lehetőleg savanykás tejföllel, beleöntjük a levesbe és még egyszer fellobbantjuk. Laskára metélt füstölt húst teszünk bele és külön tálkában pirított zsemle- vagy kenyérkockával tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. jún. 30. 12:22
A füstölthús leves elkészítési módja és hozzávalói.