Spenóttal rakott rizs recept
80 perc
A Spenóttal rakott rizs hozzávalói:
15 dkg rizs
45 dkg forrázott spenótlevél
3 tojás
2-2 dl tej-tejszín
3 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
vaj vagy margarin
esetleg reszelt sajt
tejföl
A Spenóttal rakott rizs elkészítési módja:
A rizsből párolt rizst készítünk, a leforrázott spenótleveleket szűrőbe téve jól lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk és a rizs harmadát beleterítjük, majd beborítjuk a spenót felével. Újabb rizsréteg, spenót és végül a maradék rizs. Nem kell, hogy vastagok legyenek a rétegek, így is szép csíkos lesz szeletelve. A tejet és a tejszínt alaposan elkeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk,szerecsendióval fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát, majd az egész keveréket a spenótos rizsre öntjük. A tetejét beszórhatjuk reszelt sajttal is, de anélkül is nagyon finom, majd betoljuk a 175 C°-os sütőbe és 1 órán át sütjük. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, úgy lehet szépen szeletelni. Tálaláskor megtejfölözzük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Timancs, 2010. jún. 14. 13:26
A spenóttal rakott rizs elkészítési módja és hozzávalói.