Mozzarella sült paradicsommal recept
A Mozzarella sült paradicsommal hozzávalói:4 érett, de kemény húsú, nagyobb paradicsom
4 nagy mozzarella golyó
só
őrölt bors
A fűszeres öntethez:
1 dl olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem
2 gerezd nagyobb fokhagyma
1 kiskanál szárított bazsalikom
A Mozzarella sült paradicsommal elkészítési módja:
A paradicsomokat alaposan megmossuk, leszárítjuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk. a mozzarellagolyókról leöntjük a levet, lecsepegtetjük, és a golyókat szintén fél centi vastag szeletekre vágjuk. Ezután a paradicsom- és a mozzarellaszeleteket kicsit egymásra fektetve a raklettsütő tálkáiba sorakoztatjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a felfűtőtt raklettsütőben 12-15 perc alatt kicsit pirosra sütjük. Amíg sül, elkészítjük a fűszeres öntetet. Az öntethez az olívaolajat az apróra vágott petrezselyemmel, a zúzott fokhagymával, szárított bazsalikommal elkeverjük. Ha megsült a paradicsomos mozzarella, meglocsoljuk a fűszeres olívaolajjal, és forrón tálaljuk. Frissen sült házi kenyeret vagy stanglit kínálunk hozzá, de pirítós kenyérre tálalva is nagyon finom. A receptet Senyke küldte.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. jún. 10. 06:11
A mozzarella sült paradicsommal elkészítési módja és hozzávalói.