Kínai kelkáposzta főzelék recept
A Kínai kelkáposzta főzelék hozzávalói:1 közepes kínai kel
4 szem burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors
ételízesítő
majoránna
babérlevél
A rántáshoz
olaj
liszt
pirospaprika
A Kínai kelkáposzta főzelék elkészítési módja:
A kínai kelt leveleire szedjük, torzsa részét levágjuk. Apró darabokra vágjuk, mint a kelkáposztát. A megtisztított burgonyát felkockázzuk. Lábosba rakjuk a kelt és a burgonyát Rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem teljesen ellepje. 1-2 db babérlevelet is teszünk hozzá. Fűszerezzük, közepes lángon fedő alatt főzzük kb. 30 percig. Az olajból és lisztből sűrűbb rántást készítünk. Beleszórjuk a pirospaprikát, gyorsan összekeverjük, felöntjük hideg vízzel és belekeverjük a főzelékbe. Lassan még forraljuk 1-2 percig.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. okt. 5. 15:48
A kínai kelkáposzta főzelék elkészítési módja és hozzávalói.