Hamis Eszterházy golyók recept
A Hamis Eszterházy golyók hozzávalói:20 dkg darált dió
10 dkg fehér csoki
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg puha vaj
8-10 dkg keksz morzsa
2 ek dió likőr (rumaroma is jó)
késhegynyi fahéj
porcukor a hempergetéshez
A Hamis Eszterházy golyók elkészítési módja:
A darált diót összekeverem a kekszmorzsával, a fahéjjal, a dió likőrrel és a cukorral. A vajat és a csokit megolvasztom, és belekeverem a masszába. Összegyúrom, olyan állagúra, mintha kókuszgolyó lenne (ha kemény, kis tejet lehet bele tenni). Hideg helyre teszem 1 órára, és csak utána készítem a gombócokat. Ismét hűtés, majd 1-2 óra múlva meghempergetem a porcukorban, és betöltöm a mignon papírba.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. okt. 2. 11:49
A hamis eszterházy golyók elkészítési módja és hozzávalói.