Zöldséges rizsfelfújt recept
80 perc
Kalóriaszegény
A Zöldséges rizsfelfújt hozzávalói:
10 dkg barna rizs
1 kis brokkoli
3 db sárgarépa
1 kis doboz vegyes zöldség konzerv ( pl. mexikói )
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 tojás
1-1 dl tej és tejszín
só, bors, petrezselyem
esetleg reszelt füstölt sajt, aki szereti
A Zöldséges rizsfelfújt elkészítési módja:
A rizst megfőzzük. Az összes zöldséget a félfőre vágott hagymán félkeményre pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha ezek készen vannak, akkor az egészet lazán összeforgatjuk, vigyázva, hogy a zöldségek egyben maradjanak, majd kivajazott jénaiba öntjük. A tojásokat felverjük a tej-tejszín keverékkel, a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd ezt is sózzuk, borsozzuk. Az egészet ráöntjük a zöldséges rizsre, beszórjuk a reszelt füstölt sajttal, majd 180 °C-on közel 1 órát sütjük. Isteni eledel magában is, de sült húsokhoz is tartalmas köret. Hidegen is nagyon finom, jól csomagolható ebéd.
Ne forrón tálald, mert langyosan szebben szeletelhető és mert az ízek is jobban érvényesülnek, ha picit hűlni hagyod!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Timancs, 2010. febr. 22. 12:35
A zöldséges rizsfelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.