Lilahagyma lekvár recept
A Lilahagyma lekvár hozzávalói:8-10 fej lilahagyma
3-4 evőkanál méz
2 evőkanál ecet
2 evőkanál olivaolaj
1 dl vörösbor
só
bors
cukor
A Lilahagyma lekvár elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk, és gyűrűire szedjük. Serpenyőben a mézet világosbarnára karamellizáljuk, és a hagymát beleszórjuk. Addig kevergetjük, míg a hagyma kissé összeesik. Az ecetet, a bort és az olajat egy edényben összekeverjük, a hagymára öntjük, és erős tűzön 10 percig főzzük. Oda kell rá figyelni, mert könnyen megéghet. Sóval, cukorral ízesítjük, borssal fűszerezzük. Hideg vagy frissen sültek mellé forrón kínáljuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Ágo54, 2009. dec. 27. 04:55
A lilahagyma lekvár elkészítési módja és hozzávalói.