Spanyol mandulakrémleves recept
A Spanyol mandulakrémleves hozzávalói:20 dkg hámozott mandula,
4 gerezd fokhagyma,
2 dl extra szűz olívaolaj,
1-2 kávéskanál fehérborecet,
só és őrölt fehér bors.
A tálaláshoz 12 jégkocka és 4 kis marék szőlőszem, félbevágva.
A Spanyol mandulakrémleves elkészítési módja:
A hámozott mandulát beleszórjuk egy száraz serpenyőbe, mérsékelt lángon kevergetve halvány aranyszínűre pirítjuk, aztán megvárjuk, hogy kihűljön. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A megpirított mandulát és az olívaolajat erős turmixgépben vagy késes betétű robotgépben összeőröljük. Hozzádolgozzuk a zúzott fokhagymát és az ecetet, majd apránként hozzáöntünk 4 dl vizet, miközben az egészet jól összeturmixoljuk. A mandulalevest megsózzuk-megborsozzuk és 1 napig hűtőben tartjuk, hogy összeérjenek az ízei. Tálalás előtt, ha túl sűrű lenne, öntünk hozzá kevés vizet. Ezután tányérokba merjük, és mindegyik adagba dobunk néhány jégkockát meg félbevágott szőlőszemeket.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. jún. 1. 12:44
A spanyol mandulakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.