Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Spanyol mandulakrémleves recept

Spanyol mandulakrémleves recept

A Spanyol mandulakrémleves hozzávalói:
20 dkg hámozott mandula,
4 gerezd fokhagyma,
2 dl extra szűz olívaolaj,
1-2 kávéskanál fehérborecet,
só és őrölt fehér bors.

A tálaláshoz 12 jégkocka és 4 kis marék szőlőszem, félbevágva.


A Spanyol mandulakrémleves elkészítési módja:
A hámozott mandulát beleszórjuk egy száraz serpenyőbe, mérsékelt lángon kevergetve halvány aranyszínűre pirítjuk, aztán megvárjuk, hogy kihűljön. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A megpirított mandulát és az olívaolajat erős turmixgépben vagy késes betétű robotgépben összeőröljük. Hozzádolgozzuk a zúzott fokhagymát és az ecetet, majd apránként hozzáöntünk 4 dl vizet, miközben az egészet jól összeturmixoljuk. A mandulalevest megsózzuk-megborsozzuk és 1 napig hűtőben tartjuk, hogy összeérjenek az ízei. Tálalás előtt, ha túl sűrű lenne, öntünk hozzá kevés vizet. Ezután tányérokba merjük, és mindegyik adagba dobunk néhány jégkockát meg félbevágott szőlőszemeket.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A spanyol mandulakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook