Kandírozott cseresznye recept
A Kandírozott cseresznye hozzávalói:5 kg cseresznye,
1 kg cukor,
víz,
5 literes üveg.
A Kandírozott cseresznye elkészítési módja:
A megmosott szép ropogós cseresznyét a következőképpen magvalom: szemöldökcsipesszel benyúlok a szár helyén, csavarok egyet, és kihúzom a magot. a szem szinte egyben marad. Ötliteres uborkásüveget tele rakok vele. 1 kg cukrot annyi vízzel hogy jól átnedvesedjen, addig főzök, míg a cukor el nem olvad. Ráöntöm a gyümölcsre, megforgatom az üveget, hogy mindenütt érje. A cukrosedényt nem mosom el, csak letakarom a gyümölccsel együtt. Másnap a levet beleöntöm, az edénybe, felforralom, és visszaöntöm. Ezt 12 napig minden nap megcsinálom, adigra a lé szinte alig van, akkor lecsurgatom és tüll alatt kiteszem a napra aszalódni. 1-2 nap alkatt kész, jól záródó edényben tárolom, de le is lehet fagyasztani, az még biztosabb.
Más gyümölcsöt, megggyet, alig érett sárgabarackot, nektarint, őszibarackot szilvát is lehet, és főleg sárgadinnyét, nem túl éretten. Az nagyon pipec.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. máj. 31. 10:09
A kandírozott cseresznye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.