Bárányvagdalttal töltött tortilla recept
A Bárányvagdalttal töltött tortilla hozzávalói:6 személyre:
1 kis fej vöröshagyma,
1 kis fej saláta,
1 sárgarépa,
1/2 piros húsú paprika,
45 dkg darált bárányhús,
3 evőkanál ketchup,
1 evőkanál currypor,
3 dl olaj,
6 tortillalap.
A szószhoz:
15 dkg krémsajt,
2 dl natúr joghurt,
1 csokor zöldhagyma.
A Bárányvagdalttal töltött tortilla elkészítési módja:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A salátát leöblítjük, szárazra rázzuk, és apró darabokra tépkedjük. A répát meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk/reszeljük. A paprikát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát összekeverjük a darált hússal, a kechuppal, a curryvel, és sóval, borssal fűszerezzük. A masszát hat részre osztjuk, és kolbászkákat formázunk belőle. Felforrósítjuk az olajat, és a kolbászkákat aranybarnára sütjük benne. A tortillát a csomagon olvasható utasítás szerint előkészítjük, vagy megsütjük. Mindegyik tortillára szórjunk salátaleveleket, helyezzünk rá egy-egy húspogácsát, pár szál répa- és paprikacsíkot, majd tekerjük fel. A zöldhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a szószhoz keverjük a krémsajttal és a joghurttal együtt. A tortillához tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. szept. 18. 13:34
A bárányvagdalttal töltött tortilla elkészítési módja és hozzávalói.