Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Bárányvagdalttal töltött tortilla recept

Bárányvagdalttal töltött tortilla recept

A Bárányvagdalttal töltött tortilla hozzávalói:
6 személyre:
1 kis fej vöröshagyma,
1 kis fej saláta,
1 sárgarépa,
1/2 piros húsú paprika,
45 dkg darált bárányhús,
3 evőkanál ketchup,
1 evőkanál currypor,
3 dl olaj,
6 tortillalap.

A szószhoz:
15 dkg krémsajt,
2 dl natúr joghurt,
1 csokor zöldhagyma.


A Bárányvagdalttal töltött tortilla elkészítési módja:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A salátát leöblítjük, szárazra rázzuk, és apró darabokra tépkedjük. A répát meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk/reszeljük. A paprikát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát összekeverjük a darált hússal, a kechuppal, a curryvel, és sóval, borssal fűszerezzük. A masszát hat részre osztjuk, és kolbászkákat formázunk belőle. Felforrósítjuk az olajat, és a kolbászkákat aranybarnára sütjük benne. A tortillát a csomagon olvasható utasítás szerint előkészítjük, vagy megsütjük. Mindegyik tortillára szórjunk salátaleveleket, helyezzünk rá egy-egy húspogácsát, pár szál répa- és paprikacsíkot, majd tekerjük fel. A zöldhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a szószhoz keverjük a krémsajttal és a joghurttal együtt. A tortillához tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A bárányvagdalttal töltött tortilla elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook