Karácsonyi édesség recept
A Karácsonyi édesség hozzávalói:1,5 dl víz
25 dkg cukor
1 kocka RAMA
27 dkg tejpor
20 dkg kókuszreszelék
mandula, rumos meggy
A Karácsonyi édesség elkészítési módja:
a vizet felforralom, belekeverem a cukrot, sziruppá főzöm. Míg meleg elkeverem benne a RAMA-t, a tejport és a kókuszreszeléket. Egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap golyókká formálom, a közepükbe 1 mandulát v rumos meggyet teszek és kókuszreszelékbe forgatom.
Célszerű télen csinálni, amikor hűvösebb az idő, mert a vaj miatt "olvadékony". Mi karácsonykor csináljuk és igen nagy sikert aratott eddig a család körében.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: princess13, 2009. febr. 19. 09:14
A karácsonyi édesség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.