Hólabda anyós módon recept
180 perc
A Hólabda anyós módon hozzávalói:
Tésztához(piskóta)
8 tojás
40 dkg porcukor
8 ek. forró víz
25dkg liszt1 cs. sütőpor2 ek. kakaó
Krém:
3 dl tej
3 ek. liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vanília cukor
1-2 cs kókuszreszelék
A Hólabda anyós módon elkészítési módja:
Tészta: A tojások sárgáját a porcukorral és a forró vízzel kikavarjuk,majd hozzáadjuk a lisztet és az előzőleg keményre vert tojás habját..Ebből két lapot sütünk. Krém:A tejet a lisztel felfőzzük.Míg a krém kihül addig a margarint a porcukorral és a vaníliával simára kavarjuk,majd a kihült krémhez adjuk és azt is kikavarjuk. A tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és a krémmel egy-egy pogácsát összeragasztunk , külsejét is megkenjük , majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Elég időigényes de a végeredmény megéri.A krémet mikor felfőzöd folyamatosan kavargasd , mert másként nagyon csomós lesz!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: one85, 2009. aug. 10. 18:33
A hólabda anyós módon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.