Házi almás pite recept


50 dkg liszt
25 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg cukor
1-1 cs. vaníliás cukor és sütőpor
4 tojás
A töltelékhez:
1 kg alma
10 dkg darált dió vagy dejó
20 dkg cukor
1 citrom(elhagyható)
1 kiskanál fahéj
A tetejére
1 tojás
A Házi almás pite elkészítési módja:
A sütőporral elkevert lisztet morzsold el a vajjal.Add hozzá a cukrot , a vaníliáás cukrot,a tojásokat és gyúrd össze , hogy jól nyújtható legyen.Tedd a hűtőbe pihenni. Eközben az almát mosd,hámozd meg reszeld le.Csavard rá a citrom levét ,ízesítsd cukorral ,őrölt fahéjjal ,reszelt citromhéjjal.A tésztát vedd kétfelé,lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra.Az egyik lapot rakd sütőpapírral borított tepsibe,szórd meg darált dióval.Egyenletesen tedd rá a tölteléket és fedd be a másik lappal.Villával szurkáld meg,kend be felvert tojással és máris mehet a forró sütőbe.35-40 perc alatt süsd meg.Porcukorral megszórva kínálhatod!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: one85, 2009. aug. 20. 19:45
A házi almás pite elkészítési módja és hozzávalói.