Rózsaszelet recept

A Rózsaszelet hozzávalói:
Tészta:
46 dkg liszt
20 dkg zsír
1 cs. sütőpor
1 tojás
5 dkg kakaó
tej

Töltelék:
baracklekvár,cukros dió

Máz:
2 tojás sárgája
1 kanál víz
15 dkg porcukor


A Rózsaszelet elkészítési módja:
A listet, azsírt, a cukrot , a sütőport és a tojást összegyurjuk annyi tejjel , hogy jól nyújtható legyen.A tésztátból három lapot csinálunk.1 lapot kakaósra , 2-t pedig sárgára hagyunk,majd egyenkét kisütjük őket. Máz: A tojássárgákat aporcukorral és a vízzel kikavarjuk. A végén a tésztát megtöltjük a baracklekváros ,cukros diós töltelékkel majd még forró állapotába megkenjük a mázzal.

Olvasd el elősször a receptet!Utána kezdj hozz!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rózsaszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook