Rózsaszelet recept
A Rózsaszelet hozzávalói:Tészta:
46 dkg liszt
20 dkg zsír
1 cs. sütőpor
1 tojás
5 dkg kakaó
tej
Töltelék:
baracklekvár,cukros dió
Máz:
2 tojás sárgája
1 kanál víz
15 dkg porcukor
A Rózsaszelet elkészítési módja:
A listet, azsírt, a cukrot , a sütőport és a tojást összegyurjuk annyi tejjel , hogy jól nyújtható legyen.A tésztátból három lapot csinálunk.1 lapot kakaósra , 2-t pedig sárgára hagyunk,majd egyenkét kisütjük őket. Máz: A tojássárgákat aporcukorral és a vízzel kikavarjuk. A végén a tésztát megtöltjük a baracklekváros ,cukros diós töltelékkel majd még forró állapotába megkenjük a mázzal.
Olvasd el elősször a receptet!Utána kezdj hozz!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: one85, 2009. aug. 17. 19:22
A rózsaszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.