Kunsági káposztaleves recept
60 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kunsági káposztaleves hozzávalói:
2 dl tejföl
1-2 db babérlevél
3 dkg sertészsír
3 dkg finom liszt
50 dkg bőrös malackaraj
1 db vöröshagyma
2 db köröm
1,5 liter víz
1 liter savanyúkáposzta-lé
ízlés szerint őrölt bors
A Kunsági káposztaleves elkészítési módja:
A savanyú káposzta levét vízzel tetszés szerinti savanyúságúra hígítjuk, azután leszűrjük belőle a káposztaszálakat. A levet felforraljuk, beletesszük az alaposan megtisztított malackörmöt meg a feldarabolt malachúst. Sózni nem szükséges, mert a káposztalé elegendő mennyiségű sót tartalmaz. Amikor a hús félig megfőtt, egy nagy fej vöröshagymát finomra vágunk. A zsiradékból és a lisztből rántást készítünk, megpároljuk benne a hagymát, kevés vízzel felengedjük, és a leveshez adjuk. Babérlevéllel és őrölt borssal ízesítjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
Aki szereti fözhet bele egy kevés velőt is!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ibolya58, 2009. febr. 14. 15:37
A kunsági káposztaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.