Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Olaszos csirkés egytál recept

Olaszos csirkés egytál recept

Az Olaszos csirkés egytál hozzávalói:
4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
fél csésze fehér bor
2 közepes fej hagyma
1 csésze koktélparadicsom
2 ek paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
15 szem fekete olajbogyó
3 tk kapribogyó
2 ek apróra vágott friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj


Az Olaszos csirkés egytál elkészítési módja:
A megtisztított csirkemellet sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. Egy serpenyőbe tegyünk egy kis olívaolajat és pirítsuk meg a hús mindkét oldalát. Ekkor vegyük ki a húst és tegyük félre. A serpenyőbe ekkor öntsünk bele negyed csésze bort, tegyük bele a felaprított hagymát. 5-6 percig főzzük, majd adjuk hozzá a félbevágott paradicsomot és a paradicsompürét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük el jól, majd öntsük hozzá a maradék bort. Fedjük le és 8-10 perc alatt főzzük össze, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá az olívabogyót, a kapribogyót és a zúzott fokhagymát. Pár percig még főzzük, majd tegyük bele a korábban félretett húst. 10 percig lefedve főzzük és rizzsel tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az olaszos csirkés egytál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook