Olaszos csirkés egytál recept
Az Olaszos csirkés egytál hozzávalói:4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
fél csésze fehér bor
2 közepes fej hagyma
1 csésze koktélparadicsom
2 ek paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
15 szem fekete olajbogyó
3 tk kapribogyó
2 ek apróra vágott friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
Az Olaszos csirkés egytál elkészítési módja:
A megtisztított csirkemellet sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. Egy serpenyőbe tegyünk egy kis olívaolajat és pirítsuk meg a hús mindkét oldalát. Ekkor vegyük ki a húst és tegyük félre. A serpenyőbe ekkor öntsünk bele negyed csésze bort, tegyük bele a felaprított hagymát. 5-6 percig főzzük, majd adjuk hozzá a félbevágott paradicsomot és a paradicsompürét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük el jól, majd öntsük hozzá a maradék bort. Fedjük le és 8-10 perc alatt főzzük össze, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá az olívabogyót, a kapribogyót és a zúzott fokhagymát. Pár percig még főzzük, majd tegyük bele a korábban félretett húst. 10 percig lefedve főzzük és rizzsel tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. febr. 22. 08:43
Az olaszos csirkés egytál elkészítési módja és hozzávalói.