Füstös csirkenyárs recept
A Füstös csirkenyárs hozzávalói:- 70-80 dkg csirkemell
- fokhagyma
- kevés fehérbor
- 40-50 dkg erdélyi szalonna
- néhány fej vöröshagyma
- néhány cukkini
- szárnyas fűszerkeverék (bármilyen ízesítés. kinek mi a szimpatikus)
A Füstös csirkenyárs elkészítési módja:
Elkészíthetjük csak csirkés-szalonnás verzióban is, és megcsinálhatjuk a hagymás-cukkinis kiegészített verziót is. Mindkettő isteni. Ami fontos, hogy a kockára vágott húst a hagymával, fokhagymával ,kevés borral és a fűszerekkel pácoljuk már be előző este, ha lehetőségünk van rá. A sima húsos-szalonnás verziót tepsiben sült zöldségekkel, míg a hagymás cukkiniset amerikai uborkasalátával fogyasztottuk. Hozzátenném, ez a fogás elkészíthető sütőben, és szobagrillen is, bár tény, hogy a füstös ízt a kerti grill adja elsősorban. Az elkészítés roppant egyszerű, miután a hús eleget pácolódott, feltűzködjük a kockákat, a szalonnákat, és a zöldségeket kis hurkapálcikákra/nyársakra, majd alufóliába tekerjük őket. Kinti sütésnél akkor jó, ha az alufólia kezd sötétedni, és persze forgassuk is őket. Sütőben/Odakint egy idő után vegyük le az alufóliát, ha már megpuhult a hús, hogy pirulhasson egy keveset.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. febr. 21. 08:15
A füstös csirkenyárs elkészítési módja és hozzávalói.