Finom banános torta recept
45 perc
A Finom banános torta hozzávalói:
Karamellmassza:
-250 g cukor
-125 ml víz
Ezenkívül:
-4 banán (kb. 1 kg)
Kevert tészta:
-150 g lágyvaj vagy margarin
-200 g cukor
-1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
-2 tojás (közepes méretű)
-350 g finom búzaliszt
-120 g Étkezési keményítő
-2 csapott teáskanál Sütőpor
-150 ml tej
A Finom banános torta elkészítési módja:
Egy kis főzőedényben közepes hőfokon feloldjuk a vízben a cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor világos barna színt kap (kb. 15 perc). A karamellmasszát egy kivajazott és sütőpapírral bélelt szögletes tálba (33x27x5 cm) öntjük. A banánokat meghámozzuk, hosszában félbe vágjuk, és a vágási felületükkel a karamellre fektetjük. A lágy vajat vagy margarint egy konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a Bourbon vaníliás cukrot. Mindegyik tojást a legmagasabb fokozaton legalább fél percig keverjük hozzá. A lisztben levegyítjük a Gustin keményítőt és a sütőport, és két részletben közepes fokozaton a masszába keverjük. Végül alacsony fokozaton belekeverjük a tejet. A tésztát a banánokra szedjük, vizes késsel elegyengetjük, és a süteményt megsütjük.
Sütés után a süteményt azonnal egy nagy tálra borítjuk.
A karamellt még melegen, vajas késsel vágjuk fel, mert ha megszilárdul, vágás közben összetöredezik!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. febr. 17. 16:47
A finom banános torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.