Emeletes kekszes - sütés nélkül recept
35 perc
Az Emeletes kekszes - sütés nélkül hozzávalói:
1. réteghez:
-25 dkg darált háztartási keksz
-5 dkg Ráma margarin
-5 dkg porcukor
-kicsit több, mint 1 dl tej
2. réteghez:
-20 dkg túró
-10 dkg porcukor
-2 dl tejszín
-1 cs. vaníliás cukor
3. réteghez:
-2 cs. Aranka vaníliás krémpor
-5 dl tej
-1 cs. vaníliás cukor
4. réteghez:
-2 dl tejszín
-5 dkg porcukor
Az Emeletes kekszes - sütés nélkül elkészítési módja:
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pite formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát. A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom. Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom. A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem.
A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. febr. 16. 12:35
Az emeletes kekszes - sütés nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.