Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Baconszalonnás brokkolifőzelék recept

Baconszalonnás brokkolifőzelék recept

A Baconszalonnás brokkolifőzelék hozzávalói:
40 dkg brokkoli(lehet fagyasztott is)
10 dkg bacon szalonna
2 db tojás
2 dl tejföl
1 dl tejszín
2 ek. liszt
1 ek. margarin



A Baconszalonnás brokkolifőzelék elkészítési módja:
A megmosott brokkolit rózsáira szedjük, és az olvasztott margarinon megforgatjuk. Sózzuk, és felengedjük 2,5 dl hideg vízzel. Felforraljuk, és takarék lángon puhára főzzük. A tojást felverjük, belekeverjük a lisztet, a tejfölt és simára keverjük, majd behabarjuk vele a brokkolit. Összeforraljuk, de nem főzzük tovább.Tűzről levéve belekeverjük a tejszínt is. Lefedve pihentetjük, s közben a szalonnát bevagdosva , szép pirosra sütjük. Tálaláskor a főzelékre szalonnataréjokat teszünk, és meglocsolhatjuk egy pici szalonnazsírral is.


Kategória: Főzelékek receptjei


A baconszalonnás brokkolifőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook