Baconszalonnás brokkolifőzelék recept

40 dkg brokkoli(lehet fagyasztott is)
10 dkg bacon szalonna
2 db tojás
2 dl tejföl
1 dl tejszín
2 ek. liszt
1 ek. margarin
só
A Baconszalonnás brokkolifőzelék elkészítési módja:
A megmosott brokkolit rózsáira szedjük, és az olvasztott margarinon megforgatjuk. Sózzuk, és felengedjük 2,5 dl hideg vízzel. Felforraljuk, és takarék lángon puhára főzzük. A tojást felverjük, belekeverjük a lisztet, a tejfölt és simára keverjük, majd behabarjuk vele a brokkolit. Összeforraljuk, de nem főzzük tovább.Tűzről levéve belekeverjük a tejszínt is. Lefedve pihentetjük, s közben a szalonnát bevagdosva , szép pirosra sütjük. Tálaláskor a főzelékre szalonnataréjokat teszünk, és meglocsolhatjuk egy pici szalonnazsírral is.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. máj. 9. 09:52
A baconszalonnás brokkolifőzelék elkészítési módja és hozzávalói.