Hagymás rántott csirkecomb recept
A Hagymás rántott csirkecomb hozzávalói:4 db csirkecomb
3 fej vöröshagyma
1 cs.petrezselyemzöld
olaj
1 ek.citromlé
liszt-tojás-zsemlemorzsa
só,bors
A Hagymás rántott csirkecomb elkészítési módja:
A vöröshagymákat megtisztítom, egyet lereszelek, a másik kettőt karikákra vágom.A reszelt hagymát összekeverem a finomra vágott petrezselyemzölddel, 3 ek. olajjal,acitromlével, borssal és sóval.Ezzel a keverékkel bekenem a forgójuknál kettévágott és lebőrözött combokat. Legalább két órára (az sem baj, ha egy éjszakára) hűtőbe teszemjól letakarva. Pácolás után a húst a szokásos módon panírozva forró olajban kisütöm. A hús után lisztbe mártom a hagymakarikákat, és azokat is szép pirosra sütöm. Rászórom a rántottcsirke tetejére, és krumplipürével, idénysalátával tálalom.
Akár pikknikkre is készíthető, hidegen majonézzel kínálva is finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. máj. 8. 17:36
A hagymás rántott csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.