Kapros-juhtúrós csirke recept
A Kapros-juhtúrós csirke hozzávalói:1 db közepes nagyságú csirke
10 dkg juhtúró
2 dl tejföl
1 fej hagyma
1 nagy csomó friss kapor
1ek. liszt
kb. 3 ek.olaj
só és bors ízlés szerint
A Kapros-juhtúrós csirke elkészítési módja:
A feldarabolt csirkét mindenhol besózom, borsozom. Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztom, és ráteszem a csirkedarabokat. Mindkét oldalukat jól átsütöm, majd 2 dl víz-liszt-teföl keverékét aláöntöm. Rászórom a nagyon finomra vágott kaprot, és gyakran megkeverve puhára párolom. Amikor a csirke megpuhult, a húsdarabokat szépen sorba egymás mellé teszem egy tűzálló tálba, nyakon öntöm őket a mártással és rámorzsolom tetejükre a juhtúrót. csak annyi időre tolom be a sütőbe, míg a juhtúró ráolvad. Kivéve a sütőből még egy kis kaporral, és paradicsomkarikákkal díszítem.
Kicsit maceránsnak tűnhet az elkészítés, de ez csak a látszat, és a végeredmény nagyon finom!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. máj. 6. 09:42
A kapros-juhtúrós csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.