Moldvai gulyás recept

40 dkg marhapacsni
1 nagy fej vöröshagyma
25 dkg savanyúkáposzta
10 dkg rizs
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi köménymag
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanálnyi zsír
só
bors
A Moldvai gulyás elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát a zsírban halványra pirítjuk,meghintjük pirospaprikával,hozzáadjuk az elkapart fokhagymát köménymagot megsózzuk és beletesszük a kis kockára vágott marhahúst.Feleresztjük 0.5l vízzel és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát a rizstés feleresztjük annyi vízzel hogy jól ellepje,fedő alatt készre főzzük.Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. jan. 7. 23:34
A moldvai gulyás elkészítési módja és hozzávalói.