Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Moldvai gulyás recept

Moldvai gulyás recept

A Moldvai gulyás hozzávalói:
40 dkg marhapacsni
1 nagy fej vöröshagyma
25 dkg savanyúkáposzta
10 dkg rizs
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi köménymag
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanálnyi zsír

bors


A Moldvai gulyás elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát a zsírban halványra pirítjuk,meghintjük pirospaprikával,hozzáadjuk az elkapart fokhagymát köménymagot megsózzuk és beletesszük a kis kockára vágott marhahúst.Feleresztjük 0.5l vízzel és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát a rizstés feleresztjük annyi vízzel hogy jól ellepje,fedő alatt készre főzzük.Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A moldvai gulyás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook