Sajtos brokkoli krémleves recept
35 perc
420 kcal
30 gramm
23 gramm
50 dkg brokkoli
30 dkg burgonya
1 fej hagyma
2 gerezd foghagyma
1 ek. étolaj
1 húsleveskocka
2 dl tejszín
só
őrölt bors
15 dkg gouda sajt
brokkolilevél
A Sajtos brokkoli krémleves elkészítési módja:
A brokkoli rózsáit leszedjük, megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, és felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a foghagymát szétnyomjuk, majd olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük. Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát hozzáadjuk, a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük,(amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult). A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk.10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk. Tálaláskor brokkolilevelekkel díszíthetjük, és ropogós búzakenyeret adhatunk hozzá.
A brokkoli B1 és B2 vitaminokban és ásványi sókban gazdag, tápértékét főzés közben is megőrzi.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 757b5c1ead, 2007. jún. 3. 19:51
A sajtos brokkoli krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.