Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sajtos brokkoli krémleves recept

Sajtos brokkoli krémleves recept

Elkészítési idő 35 perc

Kalória 420 kcal
Zsírtartalom 30 gramm
Szénhidráttartalom 23 gramm

A Sajtos brokkoli krémleves hozzávalói:
50 dkg brokkoli
30 dkg burgonya
1 fej hagyma
2 gerezd foghagyma
1 ek. étolaj
1 húsleveskocka
2 dl tejszín

őrölt bors
15 dkg gouda sajt
brokkolilevél


A Sajtos brokkoli krémleves elkészítési módja:
A brokkoli rózsáit leszedjük, megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, és felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a foghagymát szétnyomjuk, majd olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük. Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát hozzáadjuk, a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük,(amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult). A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk.10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk. Tálaláskor brokkolilevelekkel díszíthetjük, és ropogós búzakenyeret adhatunk hozzá.

A brokkoli B1 és B2 vitaminokban és ásványi sókban gazdag, tápértékét főzés közben is megőrzi.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sajtos brokkoli krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook