Sajtos brokkolikrém leves recept


50 dkg brokkoli
30 dkg burgonya
1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
1 húsleves kocka
2 dl tejszín
só, őrölt bors
15 dkg cheddar sajt (én trappistával csinálom)
A Sajtos brokkolikrém leves elkészítési módja:
a brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. A hagymákat az olajban üvegesre pároljuk, a brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük. Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk és a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya megpuhulnak. A sajtot durvára reszeljük, a levest mixerrel pépesítjük, megsózzuk, borsozzuk, a sajtot hozzáadjuk és olvadni hagyjuk.
Finom hozzá a kockára vágott pirítós.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: arwenn, 2007. aug. 4. 09:50
A sajtos brokkolikrém leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.