Pirított csirkemelles-sajtos karfiol recept
45 perc
A Pirított csirkemelles-sajtos karfiol hozzávalói:
1 dupla csirkemell filé
1 kisebb karfiol
1 csokor petrezselyem
1 paradicsom
2-3 kockasajt
1 doboz (5 dl) tejföl
só
tej (kb. 2 dl)
víz
olívaolaj
5-6 gerezd fokhagyma
fokhagymás pecsenye fűszer
margarin
zsemlemorzsa
A Pirított csirkemelles-sajtos karfiol elkészítési módja:
A csirkehúst megmossuk, felkockázzuk, sóval és fokhagymás pecsenye fűszerrel megszórjuk, majd kevés olívaolajon egy teflonban pirosra és ropogósra pirítjuk. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsáira tesszük. Egy fazékban tejes-sós vizet forralunk, és ebben néhány percig fedő nélkül főzzük a karfiolt. Nem kell, hogy puha legyen, csak épp egy picit megpuhítjuk. Egy kerámia tálat kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és szépen rápakoljuk a leszűrt karfiolrózsákat és a húskockákat, majd rátesszük a hasábokra vágott paradicsomszeleteket és a felkockázott kockasajtot, és megszórjuk az egészet még egy kis fokhagymás pecsenye fűszerrel. A tejfölbe belekeverjük az 5-6 gerezd áttört fokhagymát és picit megsózzuk, majd a karfiolokra kanalazzuk. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük, majd petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. márc. 8. 17:01
A pirított csirkemelles-sajtos karfiol elkészítési módja és hozzávalói.