Fincsi hókifli recept
60 perc
A Fincsi hókifli hozzávalói:
A tésztához:
35 dkg liszt
20 dkg margarin
1 tojás
csipet só
1 dl tejföl
A töltelékhez:
ízlés szerint: lekvár, dió, mák, túr,
A Fincsi hókifli elkészítési módja:
A lisztet, a margarint, a tojást, sót, tejfölt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk. Egy órát pihentetjük, utána késfok vastagságúra nyújtuk. Négyszögletes lapokat (kb. 6x6cm) vágunk ki belőle, és a választott töltelékből mindegyik csücskére rakunk egy keveset. A tésztadarabokat összegöngyöljük (az egyik sarkából indulva), és kifliket formálunk belőlük. Forró sütőben aranysárgára sütjük, vaníliás cukorral jól megszórjuk.
Mivel a tésztában nincs cukor,ezért a töltelék lehet reszelt sajt, sajtkrém, zöldségkrém, vagy akár valamilyen hús is - persze ilyenkor nem kell a vaníliás cukor a tetejére sem.
Kb. 50 db lesz belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. márc. 5. 19:46
A fincsi hókifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.