Narancsos kuglóf recept
A Narancsos kuglóf hozzávalói:42 dkg liszt
22 dkg cukor
22 dkg vaj
4 tojás szétválasztva
1 csomag sütőpor
3 dl frissen facsart narancslé
1 evőkanál (narancs) lekvár
1 narancs reszelt héja
1 csipet só
A sziruphoz:
2 dl narancslé
20 dkg cukor
A Narancsos kuglóf elkészítési módja:
Kivajazunk egy kuglófformát. Egy mély tálban habosra keverjük a kissé megolvasztott vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan összekeverjük. Kimérjük a lisztet, majd hozzákeverjük a sütőport és a sót. A vajas masszához adjuk felváltva a lisztes keveréket és a narancslét, végül belekeverjük a lekvárt és a reszelt narancshéjat is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt adjuk legvégül - óvatosan, fakanállal - a tésztához. A tésztát a kivajazott kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőbe toljuk. (180 fokon kb. 55 perc alatt sül meg a kuglóf.) Elkészítjük a szirupot: A cukrot összekeverjük a narancslével, és 5 percig gyöngyözve forrni hagyjuk. Utána lehúzzuk a gázról. Ha letelt az 55 perc (vagy megvolt a tűpróba), a sütőt elzárjuk, kivesszük a kuglófot, megszurkáljuk, és rálocsoljuk a szirup felét. Eztán hagyjuk 10 percig hűlni. Ha letelt a 10 perc, kiborítjuk a formából, és meglocsoljuk a maradék sziruppal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. márc. 8. 16:53
A narancsos kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.