Cukkinilepény juhtúrós krémmel recept
A Cukkinilepény juhtúrós krémmel hozzávalói:A cukkinihez
50 dkg cukkini
3 db tojás
15 dkg finomliszt (szükség szerint)
1 gerezd duci fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
Az öntethez
10 dkg juhtúró
175 g tejföl
A Cukkinilepény juhtúrós krémmel elkészítési módja:
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, a fokhagymát, az olajat, a lisztet és a fűszereket. Az öntethez a juhtúrót összekeverjük a tejföllel. Ezalatt a sótól a cukkini egy kis levet ereszthet, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. Forró serpenyőben minimális olaj hozzáadásával lepényeket sütünk belőle, és a juhtúrós öntettel tálaljuk. Ötlet: Tálalhatjuk friss pirítósra vagy ropogós vajas zsemlére is (a képen így látható), így kicsit laktatóbb.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. máj. 14. 06:44
A cukkinilepény juhtúrós krémmel elkészítési módja és hozzávalói.