Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Csokis-málnás bögrés palacsinta recept

Csokis-málnás bögrés palacsinta recept

A Csokis-málnás bögrés palacsinta hozzávalói:
2 bögre finomliszt
2.5 tk sütőpor
3 ek cukor
0.5 kk só
2 db tojás
3 dl tej (1 és 3/4 mérőbögrényi!)
2 ek vaj (olvasztott)
10 dkg málna
10 dkg étcsokoládé
10 dkg áfonya
1 teáskanál napraforgó olaj (a sütéshez)


A Csokis-málnás bögrés palacsinta elkészítési módja:
Egy tálba szitáljuk a 2 csészényi lisztet, adjuk hozzá a 2 és 1/2 teáskanálnyi sütőport, a 1/2 teáskanálnyi sót és a 3 evőkanálnyi cukrot. Egy másik edényben keverjük ki az 1 és 3/4 csészényi tejet a 2 tojással. Adjuk hozzá a lisztes keverékhez, és keverjük csomómentesre (használhatunk hozzá kézi habverőt vagy robotgépet is). Adjuk hozzá a 2 evőkanálnyi olvasztott vajat. Ha túl sűrűnek véljük a tésztát, adjunk hozzá még egy kevés tejet. A tábla csokit kockázzuk fel apróra (vagy használhatunk csoki chips-et is). Egy palacsintasütőben hevítsünk olajat (vagy vajat). Kis merőkanállal mérjük ki a tésztát (én egyszerre 3 darabot tudok sütni), tetszőlegesen szórjuk bele csokit, málnát és áfonyát, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára a másik oldalát is. Mézzel, juharsziruppal, friss gyümölcsökkel és tejszínhabbal tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A csokis-málnás bögrés palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook