Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Rozmaringos halfilé recept

Rozmaringos halfilé recept

A Rozmaringos halfilé hozzávalói:
4 kisebb szelet halfilé
2 tojás

bors
őrölt rozmaring
1 ágacska friss rozmaring
olaj a sütéshez
liszt

körethez:
6 piroskrumpli
só, bors, őrölt pirospaprika
szezámmag
olaj


A Rozmaringos halfilé elkészítési módja:
A halfilék mindkét oldalát jól befűszerezem sóval, borssal, rozmaringporral, majd lefóliázva néhány órára a hűtőbe teszem. A tojásokat sóval, borssal, rozmaringporral, az apróra vágott friss rozmaringgal, pirospaprikával felverem. A lisztet szintén megfűszerezem ugyanezekkel a fűszerekkel. A halszeleteket belemártom a fűszeres lisztbe, majd a tojásba, és forró olajban kisütöm. A krumplit a forrástól számított 20 percig főzöm, majd melegében karikákra vágom. Kissé megolajozott sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a krumplikarikákat. A tetejüket megszórom sóval, borssal, pirospaprikával, szezámmaggal, picit meglocsoltam olajjal, és a sütőben 15 perc alatt, közepes lángon pirosra sütöm.


Kategória: Halas ételek receptjei


A rozmaringos halfilé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook