Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tonhal babbal recept

Tonhal babbal recept

A Tonhal babbal hozzávalói:
50 dkg tonhal
25 dkg nagy szemű fehérbab
25 dkg paradicsom
kiskanál kurkuma
1 babérlevél
1 duci gerezd fokhagyma
kapor, turbolya
1 dl száraz fehérbor
5 dkg liszt
olaj, só


A Tonhal babbal elkészítési módja:
A halszeleteket megmossuk és szárazra töröljük. A megtisztított, zúzott fokhagymát 3 kanál olajon megfuttatjuk, majd kivesszük az olajból. A meghámozott, kimagozott, kockákra vágott paradicsomhoz hozzáadjuk a kurkumát, a szétmorzsolt babérlevelet, egy késhegynyi turbolyát és egy kanál kaporlevelet. Megsózzuk, majd erős lángon 10 percig főzzük, közben hozzáöntjük a bort. A halszeleteket lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük. (A felesleges olajat itatóspapírral leitatjuk.) Megsózzuk és tűzálló tálba fektetjük a halszeleteket, ráöntjük az enyhén sós vízben megfőzött, lecsöpögtetett babot és a paradicsommártást. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd forrón tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A tonhal babbal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook