Tonhal babbal recept
A Tonhal babbal hozzávalói:50 dkg tonhal
25 dkg nagy szemű fehérbab
25 dkg paradicsom
kiskanál kurkuma
1 babérlevél
1 duci gerezd fokhagyma
kapor, turbolya
1 dl száraz fehérbor
5 dkg liszt
olaj, só
A Tonhal babbal elkészítési módja:
A halszeleteket megmossuk és szárazra töröljük. A megtisztított, zúzott fokhagymát 3 kanál olajon megfuttatjuk, majd kivesszük az olajból. A meghámozott, kimagozott, kockákra vágott paradicsomhoz hozzáadjuk a kurkumát, a szétmorzsolt babérlevelet, egy késhegynyi turbolyát és egy kanál kaporlevelet. Megsózzuk, majd erős lángon 10 percig főzzük, közben hozzáöntjük a bort. A halszeleteket lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük. (A felesleges olajat itatóspapírral leitatjuk.) Megsózzuk és tűzálló tálba fektetjük a halszeleteket, ráöntjük az enyhén sós vízben megfőzött, lecsöpögtetett babot és a paradicsommártást. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd forrón tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. ápr. 29. 23:09
A tonhal babbal elkészítési módja és hozzávalói.