Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma recept
A Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma hozzávalói:2 vastag póréhagyma
20 dkg krémsajt
20 dkg darált dió
5 dkg vaj
só, őrölt bors
A Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma elkészítési módja:
A krémsajtot a vajjal, a darált dióval jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, a külső levelét eltávolítjuk, a gyökérét és az elágazó szárrészét levágjuk. Egy fakanál segítségével a belsejét kitoljuk, úgy, hogy 2-3 levélnyi vastag fala maradjon. Az így kapott üreget a diós sajtkrémmel megtöltjük, és 3-4 órára behűtjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sajttálon kínáljuk.
A póréhagyma belsejét salátához használhatjuk fel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. ápr. 27. 22:26
A diós sajtkrémmel töltött póréhagyma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.